Premiär

Därför finns Nyheter420.se

Det behövs ett komplement till våra stora medier. 

Varför sprider våra största (ofta skattefinansierade) medier främst politikers, polisers och myndigheters påståenden, utan att någon motpart blir hörd? Man kablar ut statliga bolags press releaser som vore det sanningen med stort S.

Man intervjuar polisens talespersoner, men inte gräsrökaren – och sällan forskaren. Gräsrökarna är en mycket stor ”minoritet” i Sverige, liksom i andra länder. Troligen är det lika många som röker på som spelar golf, till exempel. Försäljningen av tillbehör till både golfare och gräsrökare är enorm, men bara det förstnämnda intresset speglas i ”mainstream media”. Hur kommer det sig att våra stora medier knappt informerat om att Cannabis i praktiken är lagligt i Sverige idag (så länge du har ett recept)? 

Vårt ödmjuka mål är att lyckas ta fram och presentera korrekt information, med en pragmatisk världssyn, och med ett fokus på Cannabis.

Vad tycker du om det? Skriv till oss och berätta om dina erfarenheter på området, eller lämna en kommentar här nedan. Och läs gärna vår första artikel i ämnet här.

P.s. Det omdebatteras var termen ”420” uppstod. Vi har valt sifferkombinationen för att den är ett vanligt namn på Cannabis. En del kallar tidpunkten 4.20, klockan tjugo över fyra, för ”the international moment of peace”. För vissa en lämplig tid att, kanske på en fredagseftermiddag, tända en liten fredspipa – och läsa Nyheter420.se.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s